Visum voor Rusland


Om naar Rusland te kunnen reizen is een visum verplicht. Het visum kunt u zelf bij het Russische consulaat aanvragen of u kunt dit ons laten doen.
Als u een reis boekt bij Echt Rusland, vragen wij normaliter een toeristisch visum voor u aan. Ook als u bij ons geen reis boekt, kunnen wij voor u uw visumaanvraag verzorgen. U kunt dan een keus maken uit de drie visumtypes: Toeristisch, Privé en Zakelijk.

Toeristisch visum

Een toeristische visum mag voor een periode van niet meer dan 30 dagen uitgegeven worden en mag single-entry (eenmalig) of double-entry zijn (double-entry alleen als u tijdens uw verblijf in Rusland ook naar aan Rusland grenzende landen reist).
Om een toeristisch visum aan te vragen heeft u een toeristische uitnodiging nodig. Deze bestaat uit twee delen: een bevestiging van uw reservering en de voucher van het hotel waar u zult verblijven. Voor een toeristische uitnodiging kunt u zelf zorgen, maar als u uw visum bij ons aanvraagt zorgen wij er voor.
Om een toeristenvisum voor u te kunnen verzorgen dient u uw documenten uiterlijk 12 werkdagen voor vertrek naar Rusland bij ons te bezorgen.
Bij aankomst in Rusland moet uw visum worden geregistreerd, dit moet gebeuren in het OVIR (de lokale afdeling van het Ministerie van Binnenlandse zaken). Deze registratie wordt gewoonlijk verzorgd door de medewerkers van het hotel dat uw uitnodiging heeft verzorgt of het Russisch reisbureau.

Privé visum

Een privé visum is een visum dat normaal gesproken nodig is om vrienden en familie te bezoeken in Rusland. Om in aanmerking te komen voor dit type visum heeft u een uitnodiging nodig vanuit Rusland. Een originele uitnodiging kan aangevraagd worden, door degene die u in Rusland ontvangt, bij het OVIR (de lokale afdeling van het Ministerie van Binnenlandse zaken).
Degene die u uitnodigt is verplicht om u binnen enkele dagen na uw aankomst in Rusland bij het OVIR te registreren en binnen enkele dagen na uw vertrek uit Rusland bij het OVIR door te geven dat u weer bent vertrokken.
De aanvraag van een privé visum bij het Russisch consulaat kunnen wij voor u verzorgen als u alle benodigde documenten, inclusief uitnodiging, aan ons bezorgt. De aanvraagprocedure bij het Russische consulaat duurt ongeveer 5 werkdagen.

Zakelijk visum

Als u voor zaken naar Rusland wilt reizen, heeft u een zakelijk visum nodig.
Een zakelijk visum kan single-entry, double-entry of multiple-entry zijn. Een single-entry en double-entry visum is maximaal voor een periode van 3 maanden geldig. Een multiple-entry visum is normaal geldig voor een periode van maximaal 1 jaar.
Om een zakelijk visum aan te vragen is een zakelijke uitnodiging vereist.
Voor meer informatie over de termijnen en prijzen voor het regelen van zakelijke visums in verband met uw situatie neemt u graag contact met ons op.

Documenten die nodig zijn voor alle soorten visums:

1. Uw paspoort, dat geldig is tenminste 6 maanden na de vervaldatum van het visum en tenminste 2 lege pagina's heeft.

2. Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier kunt u digitaal invullen. Als u ervoor kiest om het formulier met pen in te vullen, zorg er dan voor dat u dit doet in duidelijk geschreven blokletters. Het is niet toegestaan achteraf correcties aan te brengen. Vergeet niet om uw formulier te ondertekenen. Download visumaanvraagformulier hier.

3. 2 recente, identieke pasfoto's.

4. Een kopie van reis- of ziektekostenverzekering. Let op, het is noodzakelijk dat op de polis vermeld wordt dat deze geldig is in de Russische Federatie. Een reisverzekering advisieren wij af te sluiten bij de Europeesche.
Meer over reisverzekering leest u hier.


5. Eventueel uw uitnodiging.

Prijs Toeristische visum 110 Euro
(exclusief uitnodiging)

Kosten van toeristische visum:
- Uitnodiging: 45 Euro
(indien door Echt Rusland wordt geregeld)
- Consulaat fee: 65 Euro
- Service kosten van Echt Rusland: 45 Euro (excl. btw)Prijs Privé visum 110 Euro

Kosten van privé visum:
- Uitnodiging: door u wordt versterkt
- Consulaat fee: 65 Euro
- Service kosten of Echt Rusland: 45 Euro (excl. btw)
Prijs Zakelijk visum vanaf 110 Euro

Kosten van zakelijk visum:
- Uitnodiging: prijs op aanvraag
(indien door Echt Rusland wordt geregeld)
- Consulaat fee: 65 Euro (normaal procedure)
- Service kosten of Echt Rusland: 45 Euro (excl. btw)

Neem contact met ons op


tel.: 013-211-0332
mob.: 06-4416-0077

e-mail: info@echtrusland.nl
skype: alinarijkers